Лето е многумина од вас и патуваат а  кога се на одмор имаат тенденција да бидат поопуштени, па почесто консумираат алкохол. Управувањето на моторно возило под дејство на алкохол е една од водечките причини за предизвикување на сообраќајни незгоди со сериозни и фатални последици. И со апел дo возачите да не управуваат со истото под дејство на алкохол. Водејќи се од фактот дека во различните држави има различен  праг на толеранција, односно максимално дозволените количини на алкохол во крвта се различни. А што се однесува за Македонија, во делот кој се однесува на професионални возачи и возачи почетници, важно е да се потенцира дека дозволените количини од 0,09 грамови на литар се минимални и се приближно еднакви на нула толеранција на алкохол во крвта за професионални возачи и возачи почетници.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *