Рангирањето на најбогатите земји во светот бруто домашен производ, ја покажува вредноста на финалните добра и услуги произведени во одредена земја во една година. Позната по високите примања и ниската стапка на невработеност, Луксембург повторно е прогласена за најбогата земја во светот. Луксембург има најниска стапка на невработеност во Европа во последните 40 години, Втората земја на листата е Сингапур, земја без природни ресурси, но многу поволна за странските инвеститори и глобален финансиски центар.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *