Од криминалистички и детективски романи. Од литература за деца до научни изданија и биографии. Па ви издвојувам неколку книги кои се најбарани на Саемот. Бјанка Белова „Мона“ оди чекор понапред и ја покажува својата моќ да го шокира и да го збуни читателот со нестандардното раскажување на приказната. Елена Феранте – „Лажливиот живот на возрасните“ова е ромен што ќе ве вовлече маестрално во паралелниот свет што е отсликан пред вас променливите расположенија, љубомората, стравот, солзите и гневот. Крис Картер – „Јавувачот“Уште еден роман што ќе им се допадне на сите оние што сакаат трилери и мистерии. „Јавувачот“ е приказна за двајцата детективи Станува збор за тензичен, напнат роман, карактеристичен за стилот на пишувањето на Картер. Утре е последниот ден на Саемот на книга.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *