Можеби никогаш не ви паднало на ум кои се најголеми острови во светот? Можеби за некои никогаш не сте слушнале……… Островот Викторија Се карактеризира со стрмни брегови и многубројни заливи. Името го добил по кралицата Викторија. Овој остров има исклучително блага клима. Суматра, Индиски Океан На овој остров има масивен планински венец Барисан. Најголемите атракции се природните убавини, вулканите, езерата и џунглата. Нова Гвинеја, Тихи Океан Островот е населен со 11 милиони жители кои зборуваат над илјада различни јазици. Климата на овој остров е претежно тропска, а просечната температура е околу 22 степени.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *