Седум борци од Кик Бокс клуб Гладијатор Фајт Штип овој викенд ќе бидат дел од големиот турнир во Јагодина Србија од кои искусни но и борци кои ќе настапат за првпат.

Од КК ГЛадијатор Фајт Штип ќе настапат:

  1. Марио Алексов-63кг Јуниор
  2. Антонија Тасева-47кг кадет
  3. Андреј Алексов -42 кг кадет
  4. Зоки Михајловски-42 кг помлад кадет
  5. Баже Јанев-28 кг помлад кадет
  6. Петар Ѓоргиев -28 кг помлад кадет
  7. Максим Иванов -24 кг помлад кадет

За прв пат ќе учествуваат членовите

Петар Ѓоргиев

Зоки Михајловски

Максим Иванов

Тренерот Шенол Асанов истакна дека дневно клубот односно членовите имаат по 2-3 тренинзи од кои очекува и големи резултати. Додава дека подготовките биле и со останати клубови од други градови односно од Тим Зоран – Струмица, Комбат – Радовиш, Максим  – Прилеп, Самурај – Битола

На големиот турнит во Јагодина ќе настапат Словенија,Хрватска, Србија , Црна Гора, Албанија, Молдавија, Турција, Грција и Македонија.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *