Денес се одржува а по тој повод Катедрата за италијански јазик и книжевност организира “Младите и Италија- една инспирација, многу приказни”.  “Секоја година се подготува културна програма, се одбележа и Италијанската кујна, предавања од страна на гости од Универзитетите од Италија. А во наредниот период се очекуваат нови гостински предавања со цел да се доближи италијанската култура на студентите.” Изјави Доц.д-р Јована Караникиќ Јосимовска – Раководител на Катедрата за италијански јазик и кнежевност при Универзитет Гоце Делчев Штип

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *