Калиопи ќе има настап во Мадрид. Настапот е предвиден да се одржи пред официјалната Евровизија и закажан е за на 7-ми април. Македонија оваа година нема да учествува на Евровизија, Ваквата одлука е во најдобар интерес на граѓаните, имајќи ги предвид зголемените трошоци поради енергетската криза, коишто зафаќаат голем дел од буџетот на Јавниот сервис, како и зголемената котизација за самото учество на „Евросонг 2023.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *