Од 17 јуни до 4 ноември 2023 година Сатурн ќе ја започне својата ретроградна фаза за прв пат Сатурн почна да се движи ретроградно низ Риби откако влезе во овој знак уште во март. Сатурн се смета за главен учител на зодијакот. Додека Сатурн патува ретроградно, нè тера да размислуваме за нашите минати постапки и да видиме каде сме заборавиле да преземеме одговорност или да поставиме граници. Можеби ќе откриете дека настаните од минатото и тоа почнувајќи од март 2023 година повторно се појавуваат за да можете повторно да ги анализирате. Може да се појават и прашања околу нашата креативност, ограничувања и блокади или нашето емоционално здравје. Додека Сатурн патува ретроградно низ првите 7 степени на Риби, можеме да забележиме како нашето внимание ќе биде насочено кон креативноста.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *