Муштериите на едно кафуле во Австралија се подготвени да платат речиси илјада евра за една шолја! Сиднеј, го продава најверојатно најскапото кафе на светот кое чини 1500 австралиски долари или 935 евра. да нарачате кафе две недели пред консумацијата, за да може да се нарачаат зрна кафе од Панама до Австралија. не се користи машина за кафе туку специјална филтер-хартија и вода загреана на точно 94 степени по што следува процес на точење, точен до секунда.
За оние кои не можат да си дозволат и да уживаат во најскапото кафе на светот, кафулето нуди и поевтини опции од 100 до 200 долари за шолја кафе.

 

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *