Изградба на првото казино во земјата. Ќе биде дел од интегрираното одморалиште кое ќе се отвори во Осака во 2029 година. Интегрираниот ресорт ќе вклучува казино, конференциски центар, изложбена сала, хотел и театар на површина од 49 хектари.Овој проект ќе чини 8,1 милијарди долари.

Локалната градска власт очекува одморалиштето да привлече 20 милиони туристи и да генерира 520 милијарди јени (3,9 милијарди долари) годишно.Премиерот Фумио Кишида рече дека „интегрираното одморалиште е важно за да привлече многу туристи, домашни и странски, за да го направи местото туристички центар за да се пренесе шармот на Јапонија и да се постигне целта нацијата да биде повеќе ориентирана кон туризмот“.

Јапонската јавност се спротивстави на изградба на казино во минатото, иако се чини дека е формиран политички консензус околу лиценцирањето на соодветно регулираното коцкање како средство за привлекување повеќе туристи.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *