Кафето дефинитивно е омилен ритуал кај секого. А на секој од вас му е добро позната реченицата:” знаеме со пријателките да се собереме и да си гледаме на кафе”. Дали нас ни ја читале судбината или пак сме биле само присутни додека на некој друг му била откриена иднината. МОжеме со сигурност да заклучиме дека ни е познат ово обичај многу добро. Гледањето во шолја на кафе официјално се нарекува тасеографија и претставува предвидување на судбината врз основа на трагите што талогот од кафе ги остава во шолјата. Иако, тоа денес го нема сепак е нешто интересно што секој од нас го пробал.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *