Оваа година Игор Џамбазов го прославува 60. роденден  како и 30 годишнината од соработка помеѓу него и неговиот животен блуз-сопатник Гуру Харе. На 21 октомври во Македонската Филхармонија, со концерт на кој ќе биде изведен новиот матерјал од албумот „Првите триесет“, како и нивните најголемите хитови.

Игор Џамбазов и Гуру Харе – вечните борци против кичот, шундот, турбо-фолкот и плејбекот…

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *