Според едно истражување еве кои градови се со најдобар јавен превоз на светот. Листата ја предводи Берлин, чиј јавен превоз е опишан како доверлив, удобен и сигурен. Дури 97% од испитаниците се воодушевени од сообраќајната мрежа на градот, а метрото има дури 175 станици на девет линии кои се едноставни за навигација.  На второто место е Прага, а 96% од жителите сметаат дека нивниот град е едноставно да се прошета со помош на јавниот превоз. На третото место е Токио, за чиј јавен превоз се истакнува дека е лесен за користење, дури и за оние кои не знаат јапонски.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *