Технологијата оди напред така и во случајот со германскиот циркус кој ги замени живите животни со холограми.  Престана да користи лавови и слонови во претставите уште во 1991 година. Пред пет години отиде уште подалеку и целосно ги отстрани живите животни од својата програма. Во последниве години, циркусите сѐ повеќе се ограничени со простор. Размислувајќи како да се зачува магијата на животните, особено за децата, циркусот смислил холограми. Користејќи 11 камери распоредени на таванот околу прстенот, сликите со висока дефиниција се проектираат на фина мрежа што го опкружува просторот за изведба. Аниматор и графички дизајнер можат да направат се што ќе замислите

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *