Гледањето низ отворен прозорецот може да биде опасно за секого, особено ако се вози со поголема брзина. И секако исто така опасно и за вашите миленици! Тоа е честа појава дури и на нашите патишта во текот на топлите денови. Но, некаде тоа ќе биде забрането. И тоа наскоро може да биде забрането во Флорида. Доколку предлогот биде усвоен од американската сојузна држава, повеќе не би смеело да се отвора прозорец за кучето да влезе малку на свеж воздух, но исто така би било забрането да го имате вашето домашно милениче во скутот додека возите или да го носите со себе, па и на мотор.

Иако повеќето кучиња сакаат да ги држат главите низ прозорците кога се отворени, ветрот може сериозно да ги иритира мукозните мембрани и да испрати мали парчиња камени парчиња или други остатоци во нивните очи. Домашните миленичиња исто така може сериозно да бидат повредени од предмети на патот.

Предлог-законот предвидува дека во автомобил, кучињата ќе мора да бидат ставени во гајба или кафез, да носат ремен, да носат појас соодветен на животните или да бидат под надзор на некој друг освен возачот.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *