Документарниот филм за македонската фудбалска легенда, Дарко Панчев „Патот на Кобрата до ѕвездите“ е прогласен за најдобар филм за личност во спортот на 12. меѓународен фестивал за спортски филмови во Златибор. ѝ признание за животно дело за исклучителен допринос во спортот. Се однесува исклучително за фудбалот, бидејќи во играта се истакнуваше со недостижно брзи потези кои продуцираа неповториливи голови. За потсетување, во Златибор учествуваа преку 40 филма, од 20 земји.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *