Универзитетот „Харвард“ и Универзитетот во Флорида воведуваат курс за музичко раскажување со Тејлор Свифт и други женски изведувачки. Новиот курс се вика „Тејлор Свифт и нејзиниот свет“ и ќе ги истражува музиката, текстовите и културното влијание на Свифт. Исто така, курсот ќе разгледа како нејзината работа влијаела врз другите уметници, писатели и врз денешната младина. Списокот вклучува некои од иконските имиња како Арета Френклин, Били Холидеј и Доли Партон.Успехот на Тејлор со нејзината турнеја „Ерас“ е доказ дека таа има големо влијание врз помладата генерација.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *