Фејсбук и Инста им го ограничуваат пристапот до податоци на тинејџерите. Така што компаниите не може да ги користат за да ги насочат рекламите кон таа демографија,  огласувачите повеќе нема да може да го видат полот на младите корисници или видот на нивните објави како начин за насочување на рекламите кон таа категорија. во март ќе бидат воведени нови контроли, кои ќе им овозможат на тинејџерите да влезат во поставките на двете апликации и да изберат „помалку да гледаат“ одредени видови реклами. Ова е добро со оглед на тоашто навистина треба многу да се внимава околу социјалните мрежи што  и кого прифаќаат младите.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *