На официјалниот канал на Евровизија сега е објавена конечната листа на земјите кои ќе се претстават на големата сцена во 2023 година, во Ливерпул.

Следната година за најдобра песна ќе се борат 37 земји: Албанија, Австралија, Австрија, Азербејџан, Белгија, Кипар, Хрватска, Чешка, Данска, Естонија, Ерменија, Финска, Франција, Грузија, Германија, Грција, Исланд, Ирска, Израел, Италија, Летонија, Литванија, Малта, Молдавија, Холандија, Норвешка, Полска, Португалија, Романија, Сан Марино, Словенија, Србија, Шпанија, Шведска, Швајцарија, Украина и Англија.

 

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *