Според Европската агенција за туризам најдобра дестинација и најпосетувана туристичка локација во Европа е Будимпешта. Овој град ја презеде титулата за најдобра божиќна дестинација во Европа во 2022 год. Божиќниот пазар  е отворен од 18 месецов и ќе трае до 1 јануари 2023 год. Тој е најпопуларниот божиќен пазар во Будимпешта каде што има повеќе од 100 претприемачи и гастрономски продавачи. Особено станува магично за Нова година кога целиот град се претвора во зимска бајка.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *