Бранко Прља  објави прва книга со илустрации направени со помош на вештачка интелигенција во Македонија. Во книгата „Еднаш Курт Кобејн тропал со лажици по куфери…“ Се работи за прва таква соработка помеѓу човекот и вештачката интелигенција во историјата на македонската уметност, графички дизајн, литература и издаваштво!

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *