Биографии ви нудат можност на миг да ѕирнете во животот на некои од најпознатите имиња во историјата. „Ајнштајн: неговиот живот и универзум“ – Волтер Ајсаксон. За Ајнштајн постојат повеќе книгi, но се смета дека оваа е најточна затоа што доловува како неговата научна генијалност потекнува од бунтовничката природа на неговиот карактер. „Нежна сила“ – Андриј Шевченко, Алесандро Алчато. Познат како добитник на „Златната топка“ во 2004-та година и тренер на националниот тим на Украина на Европското првенство во фудбал во 2004-та година, во книгата „Нежна сила“ го опишува својот живот и за тоа како фудбалот. „Тим: Официјалната биографија на Авичи“ – Монс Мосенсон. Во книгата се вклучени голем број разговори со семејството, пријателите и колегите на Авичи, кои помагаат да се прикаже вистинското лице на музичкиот продуцент кој беше премногу млад за да си замине.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *