Неделата на Латинска музика на Билборд 2022 годинава ќе се одржи во Мајами од 26 до 30 септември.

Изданието на Billboard Latin Music Week за 2022 година е со тема „Latin Goes Global“ . Повеќе од 30 години, Billboard Latin Music Week е најдолготрајниот и најголем собир на латинската музичка индустрија во светот, обединувајќи генерации таленти.

Неделата на Латинска музика на Билборд ќе се совпадне и со доделувањето на Билборд латинските музички награди за 2022 година кои ќе се одржат во  четврток, 29 септември.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *