Андре Риу  Холандскиот „крал на валцерот“ на 23 ноември ќе го одржи својот втор концерт во Скопје, кој првично беше најавен за 2020, но мораше да биде одложен поради пандемијата. Тој и неговиот  оркестар „Јохан Штраус“ се враќаат во Македонија со сосема ново шоу, што ќе може да се слушне  во арената „Борис Трајковски“. Инаку Риу го создаде оркестарот „Јохан Штраус“ во 1987 година и во меѓувреме го прошири на 60-ина музичари.

Седумдесет и двегодишниот Риу првпат настапи во Македонија во јуни 2019.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *