Постојат многу убави места во Македонија кои досега можеби не сте ги откриле. Едно такво место станува збор за музеј кој прикажуваа некои од највредните предмети во светот. Овие најмали музеи во светот можеби ја немаат големината и обемот на културните институции со поголеми размери, но нудат уникатни приказни. се најде и Етно музејот во Македонија кој е сместен во Џепчиште. Иако музејот е мал, збирката на музејот е обемна и разновидна и вклучува широк спектар на артефакти. Може да се види традиционална облека, различни ракотворби како што се ткаење, везење и обработка на дрво. Еве идеја за време на викенд да посетите место кое ќе ви ја врати традицијата и обичаите.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *