6март светски ден на логопедијата. Комуникацијата ја следи секоја човечка активност.  Ден на логопедите, со цел подигање на свесноста за логопедската професија, како и подигање на јавната свест за нарушувањата во комуникацијата Човекот го изградил јазикот како основно и најважно средство за комуникација помеѓу луѓето. Користењето на јазикот е услов за човековиот напредок токму заради тоа што зборовите се носители на значењето.

Имаат заедничка цел и дека работат заедно за да направат динамично влијание врз промовирањето на здравјето и благосостојбата кај децата и возрасните со нарушувања во комуникацијата.

 

 

 

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *