Денес 5 јуни посветено на глобалните заложби за намалување на загадувањето од пластика. Интензивно да работиме на зголемување на колективната свест за зачувување на животната средина. Правото на чиста и здрава животна средина е фундаментално граѓанско право чие целосно и доследно почитување претставува услов за подобро здравје, како и поквалитетен и подолг живот на граѓаните.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *