31 октомври е Светскиот ден на штедењето и се потсетуваме колку е важно да се има заштеда и долгорочно да се штеди за остварување на поставените цели.     Светскиот ден на штедењето е воведен во 1924 година на Првиот меѓународен конгрес на штедилниците во Милано, Италија. Италијанскиот професор Филипо Равица на последниот ден од конгресот го прогласил овој ден за „Меѓународен ден на штедењето“, а идејата била прифатена од 29 земји кои сакале да ја потсетат јавноста за важноста на штедењето за економијата и за поединецот.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *