По повод 18 Април, Светскиот ден на културното наследство значењето и заштитата на културното наследство, овој ден, кој се одбележува секаде низ светот, меѓу другото ја степенува и важноста во подигнувањето на свеста кај граѓаните од сите возрасни групи.

А по овој повод Министерството за култура одлучи сите музеи денес да имаат бесплатен влез. Ова важи за сите музеи и археолошки наоѓалиштана територијата на цела држава.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *