На 14 јуни традиционално ширум светот се одбележува Светскиот ден на крводарителството. имаат за цел да ја зголемат колективната и индивидуалната свест  за неопходноста од безбедна крв и крвни продукти. На овој ден се настојува да се насочи вниманието кон луѓето – крводарители кои својата хуманост ја изразуваат дарувајќи крв волонтерски. Овие луѓе се вистински херои. Нивниот придонес останува клучна алатка во спасување животи на светско ниво

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *