Денес 10 мај е светски ден на физичката активност. Редовната физичка активност помага за подобрување на општата здравствена состојба и физичката кондиција и да се намали ризикот од развој на неколку болести и состојби.  Воведувањето на редовната физичка активност во секојдневниот распоред,  во прво време може да изгледа тешко, но не треба да се загуби волја и мотивација. Откако физичката активност ќе стане ваш составен дел од денот, ќе можете да забележите големи промени во телото, чувство на задоволство и среќа, со што ќе биде дополнителен мотив да се продолжи со физичка активност

 

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *