Универзитетот „Харвард“ и Универзитетот во Флорида воведуваат курс за музичко раскажување со Тејлор Свифт и други женски изведувачки.

Новиот курс се вика „Тејлор Свифт и нејзиниот свет“ и ќе ги истражува музиката, текстовите и културното влијание на Свифт. Исто така, курсот ќе разгледа како нејзината работа влијаела врз другите уметници, писатели и врз денешната младина. Успехот на Тејлор со нејзината турнеја „Ерас“ е доказ дека таа има големо влијание врз помладата генерација.

Нејзиното присуство има траен ефект врз нејзината растечка база на обожаватели, без разлика дали тоа е преку нејзините разговори или песни. Наставната програма дополнително ќе истражува како нејзините уметнички придонеси се вкрстуваат со литературниот канон.

 

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *