Тимберлејк последен пат настапил во живо во април 2019 година во Ункасвил, Конектикат на последниот датум од неговата турнеја „The Man Of The Woods“.

За неговото враќање на концертите во живо се зборува откако неодамна повторно ги здружи силите со Нели Фуртадо и продуцентот Тимбаленд на песната „Keep Going Up“ објавена пред неколку недели, шеснаесет години по нивниот хит „Give It To Me“.