Тик Ток најави ограничување на времето на екранот за профили со корисници под 18 години.Ограничувањето од 60 минути ќе се воведе како одговор на загриженоста за безбедноста на апликацијата, а децата ќе мора да дадат лозинка и да направат активна одлука да продолжат да гледаат откако ке го достигнат ограничувањето. За профили на корисници под 13 години, родителите или старателите ќе мора да постават или внесат лозинка за да овозможат дополнителни 30 минути гледање. Компанијата ќе ги поттикнува тинејџерите да постават ограничување и ќе испраќа неделни известувања за времето поминато на екранот.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *