Синот на новиот крал на Велика Британија и наследникот на британскиот трон, принцот Вилијам стана милијардер веднаш по смртта на кралицата Елизабета Втора, со добивањето на титулата принц од Велс. Според весникот, богатството на синот на новиот крал Чарлс Трети, претходно проценето на 34 милиони фунти (околу 40 милиони долари), пораснало на 1,1 милијарда фунти (1,3 милијарди долари) откако ја доби новата титула, како и имотот што му следува со тоа.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *