Скопје ќе биде домаќин на над 2000 танчери од повеќе од 20 земји од светот. Танчерите ќе се натпреваруваат во повеќе категории, вклучувајќи соло изведби, рутини за парови и возбудливи групни прикази. Овие изведби не само што ќе ја покажат вештината и уметноста на танчерите, туку и ќе ја истакнат универзалната привлечност на латино танцот како моќна форма на самоизразување. Организатори на ова првенство се танцовите студија „Eat the Beat“ и „Break a Leg“, кои во своето портфолио имаат организирано голем број на вакви светски настани.

Светското првенство во латино танци ќе послужи како платформа за изразување на талентите во Скопје. Тоа е можност за танцовите училишта и уметници во градот да ја покажат својата моќ на глобалната сцена, демонстрирајќи дека Скопје не е само извонреден домаќин туку и град со изобилство на таленти за танц кои чекаат да бидат откриени.

Скопското топло гостопримство, богатата историја и енергичната атмосфера несомнено ќе остават траен впечаток кај сите оние кои присуствуваат на Светското првенство во латино танц. Како што се приближува настанот, возбудата на градот е опиплива, а неговите жители се подготвени да ги пречекаат танчерите, ентузијастите и посетителите од целиот свет.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *