Легендарниот дом на италијанските фудбалски великани, Интер и Милан, стадионот Сан Сиро, официјално ќе биде затворен на 1. јануари 2024 година и од тој момент ќе стартува неговото рушење. Ќе следува правење на нов грандозен објект вреден 1.2 милијарди евра, кој ќе биде во дооднос со модерните фудбалски токови и објектите кои ширум светот одзимаат здив.

Па така, дел од градењето на новиот стадионот треба да го вметне во плановите и почетокот на зимските олимписки игри во 2026 година на кој што Милано, односно Кортина е домаќин, а финалниот рок за финиширање на проектот е 2030 година.

Од друга страна, сеуште не е познато името на новиот стадион, ниту пак макетата како тој би требало да изгледа.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *