До сите оние љубители на хорор филмовите имате можност и шанса да го покажете вашиот потенцијал и талент бидејќи, распишан е конкурс за хорор сценарија базирани на балканскиот фолклор. Фокусирани на хорор жанрот, а кои треба да се фокусирани на елементи од словенската митологија и балканскиот фолклор.
Од продукцијата велат дека сценаријата не треба да бидат подолги од 30 страници, а одбраните сценарија ќе бидат реализирани. Конкурсот е отворен во текот на целата година, а наградувањата ќе бидат два пати годишно. Ова вклучува уметничко и визуелно доживување по стандардите на европските телевизиски продукции во однос на избор на сценарија, продукциски дизајн, реализација, актерска игра. Така да бидете брзи.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *