Трајното влијание на Bob Marley врз модерната музика денес е официјализирано со постхумниот албум насловен „Africa Unite“.Изданието го слави колоритниот спој на реге и Afrobeat музиката и им оддава почит на најголемите хитови на оваа музичка икона. Албумот содржи десет композиции освежени од влијанието на ѕвездената постава на современи африкански музичари кои додадоа свој уникатен шмек. Со објавувањето на „Africa Unite“, влијанието на Bob Marley продолжува да одекнува, премостувајќи го јазот помеѓу минатото и сегашноста.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *