Поминаа 50 години, а денес сите генерации имаат мобилен уред со себе 24 часа. Мартин Купер го направи првиот повик од мобилен телефон во историјата. Мобилниот телефон со кој Купер го оствари првиот комерцијален повик дојде во 1984 година. Со едно полнење можеше да се зборува 30 минути, а батеријата се полнеше неверојатни 12 часа. Тежеше 790 грама. Сепак, Купер не мисли дека ова е финалната верзија на мобилниот телефон, мислејќи на паметните телефони што ги имаме денес.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *