Вештачката интелигенција излезе од контрола но сеуште  има долг пат да помине пред целосно да ги преземе повеќето човечки работни места. Но, веќе може да ги направи некои работи полесни и попрофитабилни, првенствено со заштеда на времето на луѓето. Папата Франциско го кажа своето мислење за потенцијалните опасности од вештачката интелигенција. Тој вели дека мора глобално да се размисли убаво за имплементацијата поради евентуалните „пореметени можности “ на новата технологија. „Итно мора концептот и употребата на вештачката интелигенција да се насочи на одговорен начин, со цел да биде полезна за човештвото и за заштита на нашиот заеднички дом, пишува во соопштението на Папата. Франциско има 86 години и самиот веќе соопшти дека не знае да користи компјутер. Информација за која пишуваше светот денес а ние пишуваме уште нов блок на музика.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *