Музичкиот фестивал  Санремо 2024 ќе се одржи на 6 феруари наредната недела или поточно 74-то издание на фестивалот на италијански канцони што се одржува во Театро Аристон. Шоуто ќе се одржи помеѓу 6 и 10 февруари 2024 година, а ќе биде претставено петти и последен пат по ред од Амадеус, кој е и уметнички директор на натпреварот.Како што е случај од 2015 година, победникот на фестивалот ќе го добие и правото на да ја претставува Италија на Изборот за песна на Евровизија 2024 година. Првиот победник во 1951 година била Нила Пици со песната „Ти благодарам за цвеќињата“.Во повеќе од 50 години историја, на овој фестивал настапувале сите големи имиња на италијанската канцона

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *