Рокот за промена на парните исправи е 12-ти февруари но доколку граѓаните не успеат да го запазат казни нема да има но нема да можат да излезат надвор од државата.

До сега најголем број од државјаните на Република Македонија ја завршиле својата обврска и добиле лични документи со новото уставно име

Досега се процесуирани милион и двесте илјади патни истрави со новото уставно име и 100.000 лични карти се променети и повеќе од 500.000 возачки дозволи, што значи дека голем дел од граѓаните веќе ги имаат променето личните документи.“ информираат од МВР.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *