МАКЕДОНСКИОТ ФИЛМ „21 ДЕН ДО КРАЈОТ НА СВЕТОТ“ НА ТЕОНА МИТЕВСКА СЕЛЕКТИРАН НА ВЕНЕЦИЈАНСКИОТ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ.  После „Најсреќниот човек на светот”, Теона Стругар Митевска се враќа во Венеција со својот најнов филм во програмата”.Оваа програма годинава прославува две децении од своето постоење, а е создадена од Италијанската асоцијација на режисери и автори.

Инаку,  80. издание на филмскиот фестивал во Венеција, што ќе се одржи од 30 август до 9 септември оваа година 2 макеоднски филма ќе имаат своја светска премиера освен на Теона премиера ќе има и филмот  „Домаќинство за почетници“

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *