Неколку извештаи потврдија дека поп иконата Мадона е обвинета за трговија со луѓе и сексуална експлоатација на деца од страна на добротворната организација под назив Етиописка светска федерација. На веб-страницата на компанијата се наведува дека ЕСФ е „организација на државни служби која ги турка политиките и се залага за промени во законите што им штетат на црнците“. Мадона посвои четири мали деца од Малави, земја која се наоѓа на југоистокот на Африка. Во 2006 година, Мадона основа добротворна организација наречена Raising Malawi, непрофитна организација која се обидува да ги поддржи сирачињата и децата во ризик преку здравствени и образовни програми.Групата тврди дека Мадона го користела нејзиниот посвоен син од Малави, Дејвид Банда, „за сексуална експлоатација и социјално експериментирање“. Во петицијата се наведуваат фотографии на Дејвид облечен во женска облека, шминка и накит. ЕСФ, исто така, тврди дека Мадона дала лажни изјави дека таткото на Дејвид бил отсутен кога таа поднела барање за посвојување. Организацијата на Мадона, како и самата Мадона, допрва треба да ги коментира овие тврдења.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *