Филмот „Кајмак“ на македонски режисер Милчо Манчевски ќе има европска фестивалска премиера во иста недела на два реномирани фестивали. „Кајмак“ на 2 март ќе има премиера како еден од деветте филмови во главната конкуренција на 43. издание на Меѓународниот филмски фестивал Фантаспорто во Порто, Португалија. најгледан филм во Македонија и предизвика жива дебата со приказот на класните разлики во урбанистички згмеченото Скопје. Филмот се прикажа во кината низ 30 градови во земјава. Филмот ја имаше светската премиера на фестивалот во Токио во ноември 2022 година.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *