Шест генерации жени во една соба, додека 98-годишната Меј Дел од Кентаки за прв пат ја запознала својата правнука. Инаку, има 106 внуци, 222 правнуци, 234 пра-правнуки и 37 пра-правнуци кои живеат ширум САД. МејДел првпат се омажила во 1940 година, кога имала 16 години, со 50-годишен железничар со десет деца од претходната врска. Двајцата успеале да имаат 13 деца заедно. Тие не биле богати и живееле без проточна вода и други современи потреби, како што се машина за перење и сушење. Љубовта и пожртвуваноста на МаеДел за нејзиното семејство ги поставиле темелите за нејзините идни генерации.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *