Никогаш не е доцна за да си исполните ваша желба. Како во случајот со 81 годишна јапонка која научи да програмира на 81 годишна возраст. Многу ѝ било тешко сама да научи како да го користи, па затоа побарала помош од лица кои добро управуваат со новата технологија. Набрзо, Масако го увидела недостигот на апликации, особено игри, за постари лица и решила да направи нешто во врска со тоa.  И создаде апликација за стари лица Играта има рејтинг 4,9, даден од повеќе од 100 илјади корисници.Нејзиното патување во светот на технологијата започнало откако се пензионирала.

Инспиративната жена сега држи предавања низ целиот свет.

„Правам различни работи. Се движам од едно место на друго секој ден и ретко го гледам истото место или истите луѓе двапати. Секој ден е авантура.“

„Како што стареете, може да изгубите многу нешта: сопругот, работата, косата, видот. Минусите се прилично многу. Но, кога ќе научите нешто ново, без разлика дали е програмирање или пијано, тоа е плус, тоа ве мотивира“ – додала таа.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *