„Тестатлас“, го обнови списокот на најпопуларни јадења за секоја земја.Еве кои јадења странците најмногу ги сакаат во Македонија.

Пинџур е на десетто место, тавче гравче на деветто, мазник, зелник, селско месо, Охридска пастрмка, четврто место е за лутеница, трето за таратур, второто место е за сармата, а првото за неговото величество ајварот.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *