Дубаи гради огромно одморалиште во облик на Месечината, ќе чини 5 милијарди долари. Целокупната конструкција е планирана да се гради во текот на две години и ќе биде над 735 стапки во висина по завршувањето. Кога проектот ќе заврши, се очекува удобно да прими најмалку 2,5 милиони посетители. Тоа ќе биде најголемиот и најуспешен современ туристички проект во регионот.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *